zaterdag, 07 februari 2015 18:09

Spijkerbroeken..."zoom-in" op de zoom

Geschreven door

Spijkerbroeken-blues.

Met een spijkerbroek is het altijd wat. Veel leuks…maar ook wel wat lastigheden. Met name de zoom. Die is dik en stug. Een spijkerbroek kopen: hoe vaak maak je mee dat de broek die aan alle kanten perfect zit qua lengte ook precies goed is?

Vroeger: legde ik die zoom er even in met de hand. Op een manier die altijd weer los ging. Op school had ik veiligheidsspelden bij me. Om het even snel te fixen als het weer zover was. Met kauwgom had het ook gekunt (dat toch maar niet). Of met een nietmachine. Maar om deze nou mee te nemen in je schooltas? Later toen rafels onderaan je broek in de mode waren was het makkelijk. Een zoom was not-done.. Dus trokken we de zoom gewoon een beetje los.

Nu: Rafels zijn uit de mode. Met de hand de broek omzomen ook. Kauwgom, veliligheiddsspelden en niet-machines ook. Nu zijn er speciale technieken. En speciale materialen. En speciale garens. En goede naaimachinevoetjes.

Een perfecte rand onderaan de spijkerbroek is de norm. Een zoom waarbij de karakteristieke spijkerbroeken-rand toch zichtbaar blijft.

Die leer je maken bij Textiel en Vorm.

edited by: pomelo.nu

Lees 2945 keer
Hanneke Oudmaijer

Hanneke Oudmaijer is eigenaar van Modevakschool Textiel en Vorm.

Meer in deze categorie: Vakantieplannen »