dinsdag, 01 maart 2016 19:29

Profiel: Anne van der Tas

Geschreven door

Anne van der Tas is cursiste bij Textiel en Vorm. Ook doet zij eindexamen HAVO: éen van de onderdelen is het maken van een profielwerkstuk. Het thema dat Anne gekozen heeft is: "Minimalisme en Futurisme". Anne heeft zich bij de keuze van haar onderwerp laten leiden door haar interesse in kunst, mode en haar wens hier in de toekomst een opleiding in te gaan volgen. Het lijkt haar leuk om aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (HKU) de specialistische opleiding Fashion Design te gaan volgen. Maar voor het zover is wil zij graag eerst een jaar naar het buitenland.

De presentatie van het profielwerkstuk “Minimalisme en Futurisme” op 1 februari j.l. trok een volle zaal van geïnteresseerden. Op de catwalk liet Anne creaties showen die zij samen met haar collega-ontwerpers Monique Friessen en Daniëlle van der Groef ontworpen en gemaakt heeft. De  tweeling-modellen Kyra en Claudia Jegen namen ons mee in de toekomst met twee schitterende Futurisme-outfits. De Minimalisme ontwerpen oogtsen ook veel bewondering. Zij werden geshowd door Romy Maessen en Eline van der Zande. Anne, te zien in een minimalistische "little black dress" heeft als eindbeoordeling een 8.6 ontvangen. Daar mag zij trots op zijn!

Dat ik ook trots ben op Anne dat mag wel duidelijk zijn. Ik wens haar veel succes met het volgen van haar pad in de mode!

Zie ook de fotoreportage.

Lees 2510 keer
Hanneke Oudmaijer

Hanneke Oudmaijer is eigenaar van Modevakschool Textiel en Vorm.

Media