donderdag, 26 november 2015 14:10

Knopen...en naalden tellen

Geschreven door

Wie zijn knopen telt, is ergens onzeker over en probeert een besluit te nemen met de knopen van zijn vest, bloes of overhemd als hulpmiddel.
Ga ik bijvoorbeeld "ja of nee" op reis met een zelfgemaakte jas uit het atelier van Textiel en Vorm.

Dat dacht waarschijnlijk mijn man voor wie ik een winterjas maakte die hij voor het eerst droeg op zijn zakenvliegries naar Krakau (Polen).

Bij het passen van de jas had hij namelijk al een flinke prik van een naald te pakken. De naald is waarschijnlijk daarna op eigen houtje een wandeling gaan maken tussen de voering en de jas….en werd niet meer gevonden.

Totdat vlak voor de security de naald zich weer meldde…..door vergezeld van de bijbehorende draad uit de jas te gaan bungelen vlak voordat de safety-check plaats zou vinden.

Wel een geluk dat dit gebeurde. Want het zou toch erg jammer zijn geweest als de bodyscan zou aangeven dat deze passagier eerst zijn voering uit zijn jas zou moeten halen voordat hij aan boord zou kunnen.

Zal ik voortaan, net als op de operatiekamer, een lijst maken van voorwerpen die ik gebruikt heb? Zodat alle naalden, spelden, scharen weer netjes daar opgeborgen worden daar waar ze horen. Misschien is dat beter.

Je knopen….en je naalden tellen.

Lees 2310 keer
Hanneke Oudmaijer

Hanneke Oudmaijer is eigenaar van Modevakschool Textiel en Vorm.