maandag, 16 september 2019 16:35

Basisicursus naaien met de naaimachine

Geschreven door

Wil je meer leren over het gebruik van een naaimachine. Heb je een naaimachine gekregen van een familielid of gekocht bij een winkel of webshop , maar weet je niet hoe je deze moet gebruiken. Of wil je proberen of naaien iets voor jou is?

Dan is dit wellicht de cursus voor jou.

Wanneer wordt de Basiscursus gegeven?

Vrijdag 4 oktober 2019 13.30-16.00 of
Vrijdag 1 november 2019 13.30-16.00 of
Vrijdag 6 december 2019. 13.30-16.00

Ben je na deze cursus enthousiast geraakt en wil je meer leren dan kun je aanschuiven bij de reguliere naailessen, indien er plaats is op dat moment. Of je aanmelden voor 1 van onze eenmalige workshops.

Kosten van deze basiscursus 29,95 euro vooraf te betalen bij aanmelding. Na betaling is de aanmelding definitief.

Waar: Textiel en vorm
Gouwakker 22
5321 WG Hedel.

Cursusleiders : Hanneke Oudmaijer
Annemarie Graat

Je kunt je aanmelden bij

 

donderdag, 17 maart 2016 10:16

Pop-up winkel

Geschreven door

Mijn winkel is niet zo’n zaak met verschillende verdiepingen waar je een dagje kan gaan shoppen. Hoewel dat ook heel leuk zou zijn. Maar de detailhandel is niet mijn vakgebied. Waarom heb ik dan toch een kleine winkel naast mijn atelier heb aangelegd: daar kan ik een eenvoudig antwoord op geven. Gewoon: omdat het handig is. Tijdens de lessen is het regelmatig gebleken dat bijvoorbeeld ineens de vlieseline op is op een cruciaal moment. Ook komt het voor dat beginnende cursisten graag wat advies en uitleg willen hebben bij de verschillende accessoires die nodig zijn als basisuitrusting. De tarnmesjes, naaimachinenaalden, kopspelden, patroonpapier liggen mooi uitgestald om onder de loep genomen te worden. Ook is het handig gebleken eens te kijken welke materialen geschikt zijn bij de lap stof die je al in huis had. Even snuffelen tussen de spulletjes kan je daarbij verder helpen.
Naast de praktische voordelen die mijn winkel biedt, houd ik blijvend mijn blik open voor nieuwe materialen en noviteiten die met mijn vakgebied te maken hebben. Zoals ik dat altijd gewend ben. Het inkopen en laten zien van nieuwe materialen in mijn Pop-up winkel is voor mij een leuke nieuwe stap!

dinsdag, 01 maart 2016 19:29

Profiel: Anne van der Tas

Geschreven door

Anne van der Tas is cursiste bij Textiel en Vorm. Ook doet zij eindexamen HAVO: éen van de onderdelen is het maken van een profielwerkstuk. Het thema dat Anne gekozen heeft is: "Minimalisme en Futurisme". Anne heeft zich bij de keuze van haar onderwerp laten leiden door haar interesse in kunst, mode en haar wens hier in de toekomst een opleiding in te gaan volgen. Het lijkt haar leuk om aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (HKU) de specialistische opleiding Fashion Design te gaan volgen. Maar voor het zover is wil zij graag eerst een jaar naar het buitenland.

De presentatie van het profielwerkstuk “Minimalisme en Futurisme” op 1 februari j.l. trok een volle zaal van geïnteresseerden. Op de catwalk liet Anne creaties showen die zij samen met haar collega-ontwerpers Monique Friessen en Daniëlle van der Groef ontworpen en gemaakt heeft. De  tweeling-modellen Kyra en Claudia Jegen namen ons mee in de toekomst met twee schitterende Futurisme-outfits. De Minimalisme ontwerpen oogtsen ook veel bewondering. Zij werden geshowd door Romy Maessen en Eline van der Zande. Anne, te zien in een minimalistische "little black dress" heeft als eindbeoordeling een 8.6 ontvangen. Daar mag zij trots op zijn!

Dat ik ook trots ben op Anne dat mag wel duidelijk zijn. Ik wens haar veel succes met het volgen van haar pad in de mode!

Zie ook de fotoreportage.

Gerelateerde video

dinsdag, 01 september 2015 21:29

Verborgen mogelijkheden

Geschreven door

Dit Ienie-mini-naaimachientje is van de oma van mijn nichtje. Of ook gezegd…van de moeder van mijn zwager cq schoonmoeder van mijn zus. Het is een kindermachientje uit vervlogen tijden. Mijn nichtje heeft hem gekregen als erfstukje. Eens heeft ooit iemand geweten hoe hij werkte. En als ik er goed naar ga kijken dan kom ik er zeker ook achter. Het zal niet ingewikkeld zijn. Een rechte steek, een zoomsteek. En misschien een heel klein fantasiesteekje? Leuk om te zien hoe eenvoudig en solide de machines toen waren.

Hoe anders zijn de naaimachines tegenwoordig in elkaar gezet. Solide zijn ze nog. Maar de ontwerpers hebben ook erg hun best gedaan om variatie aan te bieden in het aantal steken en de grootte ervan. Geheel computergestuurd zijn er mogelijkheden te over.
Hoe makkelijk lijkt het als je in de winkel deze mogelijkheden uitgelegd krijgt.
Fluitje van een cent. Aan de slag.

Toch kreeg ik laatst de vraag van iemand: “wil jij me helpen mijn naaimachine beter te begrijpen”? Dat wil ik zeker. Het is fijn als je uit je machine kan halen wat jij nodig hebt om je kleding nog mooier te maken. Ben je nieuwsgierig of jouw machine verborgen mogelijkheden voor jou heeft? Stuur dan een berichtje naar Textiel en Vorm.