Textiel en Vorm

Textiel en Vorm

woensdag, 29 april 2020 14:38

Locks en Vlogs

Geschreven door

Door de intelligente lockdown vanwege Covid-19 gaan de lessen bij Textiel en Vorm al enige tijd niet door. Ik vind het belangrijk de richtlijnen van RIVM te blijven volgen. De deuren van het atelier zijn daarom nog gesloten. Het is jammer maar noodzakelijk. We missen de gezamenlijke creativiteit, maar het is voor het goede doel: onze gezondheid.

Ik blijf wel bezig met de stoffen, modellen en technieken. Zo ben ik mij onder andere op Illustrator, een online ontwerpprogramma, aan het oriënteren op het maken van patronen. Eerst voor mijzelf. Maar in de toekomst zal dit ook online voor mijn cursisten van betekenis kunnen zijn.

Daarnaast ben ik op mijn intelligente lockmachine, die slim snijdt afwerkt en zigzagt in één handeling, aan de slag gegaan met het maken van T-shirts die ik als prototype zal gebruiken voor een nieuwe manier van kennis overdragen.

Door het maken van verschillende Vlogs wil ik in de toekomst mijn lessen ook op een digitale manier onder de aandacht brengen. In een video-cursusprogramma zal ik mijn cursisten stapsgewijs meenemen in het maken van mode en accessoires. Zo zal ik de spits afbijten in mijn eerste programma met het maken van een T-shirt, niet op de lockmachine, maar op de eigen naaimachine thuis.
Binnenkort hierover meer. Wacht maar af.

maandag, 23 december 2019 13:29

Kerst en nieuwjaarsgroet

Geschreven door

 

Tot ziens in het nieuwe jaar.
De lessen starten weer op 6 januari 2020

zondag, 09 december 2018 12:21

Fijne feestdagen

Geschreven door

De kerstvakantie begint op
24 december 2018. 
We zijn er weer op maandag
7 januari 2019.

maandag, 15 oktober 2018 09:34

Annemarie is geslaagd!

Geschreven door

Annemarie is geslaagd voor de Coupeuse-opleiding van HCH Modevakopleidingen. Dit mooie  jasje is gemaakt door Annemarie als één van de examenopdrachten. Ze heeft hele hoge cijfers gehaald. Supertrots op Annemarie!

donderdag, 12 juli 2018 19:30

Zomervakantie

Geschreven door

De zomer is begonnen bij Textiel en Vorm.
Een fijne vakantie!
Op maandag 3 september starten de lessen weer.

Pagina 1 van 3